Home WK Nieuws WK Voetbal 2018 wordt laatste eindtoernooi voor Belg Fellaini

WK Voetbal 2018 wordt laatste eindtoernooi voor Belg Fellaini

0
WK Voetbal 2018 wordt laatste eindtoernooi voor Belg Fellaini

WK Voetbal 2018. Marouane Fellaini stopt na het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland als international van België. Dit heeft de dertigjarige middenvelder van Manchester United laten weten aan het weekblad Humo.

‘’Ik zit twaalf jaar bij de nationale ploeg en ben er een van de oudsten. Je hebt Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Mousa Dembélé en daarna kom ik”, aldus Fellaini in het interview dat op Eerste Kerstdag verscheen.

De Belg die bekend staat vanwege zijn opvallende haardos, speelde tot dusver tachtig interlands voor de Rode Duivels. In deze wedstrijden kwam Fellaini tot zestien doelpunten. ‘’Ik hoef niemand meer iets te bewijzen’’, vertelde Fellaini. ‘’Niet in Engeland, niet in België. Overal heb ik het waargemaakt.”

In navolging van Fellaini zou het goed kunnen dat ook andere oudgedienden beginnen aan hun laatste eindronde. De veelal met blessures geplaagde verdedigers Vermaelen en Kompany worden volgend jaar 33 en 32 jaar. Bij een volgend eindtoernooi zullen zij de 35 en 34 jaar aantikken. Echter hebben Vermaelen en Kompany nog niets laten weten over het mogelijk beëindigen van hun interlandcarrière.

Gunstige loting voor België

Eerder deze maand vond de loting voor het WK Voetbal 2018 plaats. België is in Groep G gekoppeld aan Engeland, Tunesië en Panama. Op het eerste oog lijkt alleen Engeland in de buurt te komen van het niveau van onze zuiderburen.

Wel is de poule qua reistijd op zijn zachtst gezegd niet gunstig. Met wedstrijden in Sotsji en Kaliningrad, op 1.100 en 1.300 kilometer van basiskamp Moskou, is de belasting voor de spelers een stuk hoger.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bij bookmaker Mr Green is het nu al mogelijk om in te zetten op jouw favoriet voor het WK Voetbal 2018. België is met een notering van @1.90 favoriet om groepswinnaar te worden in Groep G. Engeland @2.20 lijkt de grootste concurrent. De Rode Duivels lijken echter weinig kans te maken op de eindzege. Een eerste Wereldtitel staat genoteerd voor @12.00 bij Mr Green.