Home WK Nieuws WK voetbal beker even in Nederland en in handen van Bert van Marwijk

WK voetbal beker even in Nederland en in handen van Bert van Marwijk

0
WK voetbal beker even in Nederland en in handen van Bert van Marwijk
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

De wereldbeker voor landenteams was afgelopen week even in Nederland. Het was de eerste keer dat we de beker in Nederland konden bewonderen. De beker is op reis door een groot aantal landen. Sponsor Coca Cola wil er op die manier voor zorgen dat alle landen reikhalzend uit zullen kijken naar het WK voetbal 2014 dat eraan zit te komen. De beker was onder andere te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam, maar ging daarna ook nog door naar Rotterdam.

Zware bewaking van de beker

De beker werd voorzien van zware bewaking, waardoor het niet mogelijk was om deze aan te raken. Het was aan de andere kant wel mogelijk er even mee op de foto te gaan. Bert van Marwijk kreeg de kans om de beker toch even te omarmen, iets dat hij in 2010 helaas niet mocht na het verliezen van de finale tegen Spanje. Het arriveren van de wereldbeker in Nederland bracht wat dat betreft weer even wat herinneringen boven, aan de finale waarin we slechts een paar tenen van de Spaanse doelman verwijderd leken van de overwinning.

Door Europa en naar Azië

De beker maakt vervolgens een reis door de verschillende Europese landen, zoals Spanje, Italië, Zweden en Engeland, maar ook door Frankrijk en Wales. Daarna gaat de beker door naar Azië, om ook daar een aantal landen te bezoeken en ervoor te zorgen dat heel de wereld uit kan gaan kijken naar het WK in Brazilië dat eraan zit te komen. Het is uiteraard de hoop dat we de beker na het toernooi deze zomer weer mee kunnen nemen naar Nederland. De kans is echter groter dat het opnieuw Spanje is dat wint, de Duitsers er met de titel vandoor gaan, of Brazilië de beker zelf weet te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in