Home WK Nieuws WK Voetbal: Guus Hiddink mogelijk nieuwe bondscoach Colombia

WK Voetbal: Guus Hiddink mogelijk nieuwe bondscoach Colombia

0
WK Voetbal: Guus Hiddink mogelijk nieuwe bondscoach Colombia

WK Voetbal 2022. José Pékerman vertrekt bij Colombia. De bondscoach heeft volgens Radio Blu besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en naar verluidt gaat de bond een buitenlandse opvolger aanstellen. Guus Hiddink behoort tot de kandidaten.

Het programma El Alargue de Radio Caracol meldt dat Hiddink in beeld is bij de voetbalbond. De 71-jarige Nederlander was in het seizoen 2015/16 27 wedstrijden actief als interim-manager van Chelsea en daarvoor was hij actief bij onder meer Oranje, Anzhi Makhachkala, Rusland, PSV, Real Madrid en Fenerbahçe.

Hiddink is ‘een van de voornaamste opties’ om het stokje over te nemen van Pékerman. Ook Carlos Queiroz, Gerardo Tata Martino en Juan Carlos Osorio zijn in beeld bij de bond. Het contract van Pékerman loopt op 31 augustus af en het ligt in de lijn der verwachting dat de bond het vertrek van de keuzeheer binnenkort bekendmaakt.

Hiddink werd onlangs ook in verband gebracht met een baan in China. Hij zou in beeld zijn om de bondscoach te worden van de beloften en zou de komende week met zijn technische staf in het Verre Oosten moeten arriveren. Het doel van Jong China is om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

WK Voetbal 2022

Mocht Hiddink ook daadwerkelijk worden aangesteld als bondscoach, dan is kwalificatie voor het WK Voetbal 2022 zijn voornaamste doel. Het zou de eerste keer sinds het WK 2006 zijn dat de 71-jarige Hiddink weer actief is op een grote eindronde.

De voormalig voetballer van onder meer De Graafschap maakte zijn WK-debuut als bondscoach van Oranje in 1998. Hier eindigde hij uiteindelijk als vierde. Tijdens het WK 2002 bereikte hij met Zuid-Korea de halve finale, waarin verloren werd van Duitsland. Vier jaar later overleefde hij opnieuw de poulefase, toen als bondscoach van Australië. In de achtste finales werden de ‘Aussies’ uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Italië.