Home WK Nieuws WK Voetbal: Ongeslagen landen vaak geen winnaar van WK

WK Voetbal: Ongeslagen landen vaak geen winnaar van WK

0
WK Voetbal: Ongeslagen landen vaak geen winnaar van WK

WK Voetbal nieuws. Het is in de geschiedenis van een WK Voetbal vaker voorgekomen: uitgeschakeld worden zonder ook maar één wedstrijd te verliezen in de officiële speeltijd. Nederland overkwam het in 2014, toen alleen werd verloren na penalty’s van Argentinië.

De meest pijnlijke ongeslagen niet-wereldkampioen was echter Engeland in 1982. ‘The Three Lions’ zetten in de eerste groepsfase Frankrijk, Tsjecho-Slowakije en Koeweit opzij. In de tweede poulefase kwam Engeland twee keer niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, met een tweede plaats in Groep B tot gevolg. Deze tweede plek betekende uitschakeling, aangezien alleen de groepswinnaar zich destijds plaatste voor de volgende ronde.

Ook de ‘Rode Duivels’ werd een keer uitgeschakeld op een WK Voetbal, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. België speelde in de groepsfase gelijk tegen Nederland, Mexico en Zuid-Korea, waardoor er te weinig punten werden verzameld om de tweede ronde te bereiken. Hetzelfde overkwam underdog Nieuw-Zeeland tijdens het WK 2010.

Tijdens het laatste WK Voetbal, vier jaar geleden in Brazilië, was Nederland niet het enige land dat in het gehele toernooi niet verloor in de officiële speeltijd. Costa-Rica overkwam hetzelfde, maar zij werden in de kwartfinale na strafschoppen uitgeschakeld door Oranje. Het derde land dat deze prestatie neerzette was de latere Wereldkampioen Duitsland.

Wedden op WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal 2018 start over ruim drie maanden met de wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. Het speelschema wijst uit dat België enkele dagen later pas in actie komt. Op maandag 18 juni is om 17.00 uur Panama de eerste tegenstander.

Bookmaker Mr Green verwacht dat Brazilië en Duitsland onderling gaan uitmaken wie de grote kampioen wordt op het WK Voetbal 2018. Op beide favorieten staat een notering van @5.75. Frankrijk @6.50 en Spanje @8.00 worden gezien als gevaarlijke outsiders voor de titel. Een wereldtitel voor België staat genoteerd voor @12.00x het ingelegde bedrag.