Home WK Nieuws WK voetbal-selectie van gastland Brazilië bekendgemaakt

WK voetbal-selectie van gastland Brazilië bekendgemaakt

0
WK voetbal-selectie van gastland Brazilië bekendgemaakt
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Brazilië heeft haar WK voetbal 2014-selectie bekendgemaakt, waardoor we weten tegen wie we het eventueel op dienen te nemen in een van de knock-out rondes van het toernooi. Het toernooi gaat in ieder geval voorbij aan spelers als Robinho, Kaka en Ronaldinho, zij zijn er niet bij in het team van Scolari. Hij heeft geen gebruik gemaakt van deze spelers met ervaring, binnen de groep van 23 man die het zal gaan doen. De ploeg lijkt sterk op die van de Confederations Cup van vorig jaar, het team dat de beker wist te winnen.

Verrassingen in de verdediging

De verdediging van Brazilië bestaat onder andere uit de vleugelverdedigers Marcelo van Real Madrid en Dani Alves van Barcelona, spelers die op de vleugels goed uit de voeten kunnen. Het is aan de andere kant een stuk opvallender dat Scolari kiest voor een combinatie van Henrique van Napoli en Maicon van AS Roma, als centrale spelers. Ook Victor mag meedoen aan het WK, de keeper van Atletico Mineiro uit Brazilië zelf. Scolari lijkt wat dat betreft gebruik te willen maken van vooral jonge spelers, die zich op het WK voetbal kunnen gaan bewijzen.

Alle namen op een rij

De overige spelers die meedoen voor Brazilië op het WK zijn Julio Cesar en Jefferson als doelmannen en Dante, David Luiz, Thiago Silva en Maxwell als verdedigers. Op het middenveld kan Scolari gebruik maken van Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Wilian, Fernandinho en Hernanes, stuk voor stuk spelers van topclubs uit de sterke competities in Europa. Voorin heeft hij de beschikking over Bernard, Fred, Hulp, Jo en Neymar. Met name Neymar van Barcelona is een van de grote helden in het land, de overige spitsen acteren een niveau lager, maar zullen tijdens het WK in eigen land waarschijnlijk boven zichzelf uitstijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in