Home WK Nieuws Xavi Hernandez speelt laatste WK in Brazilië

Xavi Hernandez speelt laatste WK in Brazilië

0
Xavi Hernandez speelt laatste WK in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Xavi Hernandez, bij de meesten beter bekend als gewoon ‘Xavi’, heeft aangegeven het WK in Brazilië te zien als zijn laatste WK eindronde. Spaanse media geven aan dat hij daarna een punt zal zetten achter zijn interlandcarriere, die hem enorme successen hebben opgelegd.

De Spaanse middenvelder begint inmiddels iets ouder te worden en hij kan op die manier bovendien de kans bieden aan de talenten van nu. Dit zal er bovendien toe leiden dat Xavi tijdens het WK 2014 in Brazilië waarschijnlijk nog een keer wil vlammen, wellicht tegen Nederland in de eerste wedstrijd voor de beide teams.

Geen WK in Rusland voor Xavi

Het het WK in Brazilië in 2014 gaan we ons vier jaar later opmaken voor het WK 2018 in Rusland. Het lijkt nu nog ver weg, maar Xavi is er dus al mee bezig geweest. Hij heeft er over nagedacht en aangegeven dat hij daar waarschijnlijk niet meer bij zal zijn.

Xavi heeft echter ook aangegeven dat hij nog niet weet of hij het EK 2016 in Frankrijk zal spelen. Wat dat betreft lijkt hij met het oog op zijn toekomst een kleine slag om de arm te willen houden, om te kunnen blijven spelen indien zijn lichamelijke gesteldheid dat toelaat.

Grote successen met Spanje

Xavi was er bij tijdens alle recente successen van zijn land. In 2008 werd hij bijvoorbeeld voor de eerste keer Europees kampioen, om daarna in 2010 Nederland in de finale van het WK te verslaan en daar de wereldtitel te pakken.

Vervolgens werd Spanje in 2012 opnieuw Europees kampioen, waardoor het land nu jarenlang aan de top van het internationale voetbal staat. Het is de vraag op Spanje ook tijdens het WK in Brazilië weer kan winnen, of dat bijvoorbeeld het thuisland zelf zo gemotiveerd is dat de Spanjaarden het net als om de Confederations Cup afleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in