Home WK Nieuws ‘Zeg nooit meer dat NOS weinig te zoeken heeft op WK zonder Oranje’

‘Zeg nooit meer dat NOS weinig te zoeken heeft op WK zonder Oranje’

0
‘Zeg nooit meer dat NOS weinig te zoeken heeft op WK zonder Oranje’

In de laatste dagen van 2018 graven de verslaggevers van NOS Sport in hun eigen werk om een voor hun gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Hierin vertelde Bert Maalderink over zijn rol tijdens het WK Voetbal 2018.

“Als je je bij een WK voetbal als verslaggever wilt onderscheiden, moet dat tijdens persconferenties gebeuren. Met vragen die de ge├»nterviewde verrassen. Daardoor komen er vaak antwoorden die de interviewer weer verrassen.

Dat was afgelopen zomer in Rusland bijvoorbeeld het geval bij de Belgische speler Adnan Januzaj, die tegen alle afspraken in scoorde tegen Engeland. En bij de Australische doelman Mathew Ryan, die op eigen kosten z’n hele familie had laten overkomen.

Beide stukjes werden groot opgepakt door de televisiezenders in hun eigen land. Omdat ze apart en opmerkelijk zijn. Vooral omdat ze door een buitenlandse buitenstaander gemaakt zijn.

Zeg dus nooit meer dat NOS-verslaggevers weinig op een eindtoernooi te zoeken hebben als Oranje zich niet plaatst. Sterker, die toernooien zijn qua werk vaak uitdagender en leuker.

Ze bieden je als verslaggever de kans om buiten de gebaande paden van opstelling en spelsysteem te treden. En zomaar een uit het hoofd geleerde Franstalige vraag over wc-bezoek te stellen. Of ineens te beginnen over een sigaret rokende opa.

Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd. En volgens mij de Nederlandse kijker stiekem ook wel.”

Bron: NOS.nl