Home WK Nieuws Zuid-Afrika is er klaar voor

Zuid-Afrika is er klaar voor

0

Jaren heeft het geduurd, de voorbereiding voor het aanstaande WK. Onlangs zijn de laatste stadions afgebouwd en is er een compleet nieuw vliegveld geopend. Zuid-Afrika heeft niet alleen geïnvesteerd in de sportfaciliteiten, maar het heeft ook de infrastructuur in zijn geheel een flinke boost gegeven.

Speel met 888sport

Boost voor de Zuid Afrikaanse economie

Er wordt geschat dat het Afrikaanse land ongeveer twee miljard dollar in de verbetering van de mobiliteit van het land heeft gestoken. Het land heeft daarmee aangetoond goed na te hebben gedacht over de mogelijkheden en gevolgen van het WK de komende zomer. Zo’n enorm voetbalcircus blijft namelijk een maand in je land hangen, maar ook daarna zal de invloed nog jaren zicht- en voelbaar blijven.

De economie zal een extra zwengel krijgen, mede door de stroom toeristen die op gang zal komen na een ongetwijfeld geslaagd WK. De infrastructurele verbeteringen die het land doorvoert zullen de andere factor zijn waardoor de economie zal verbeteren. Naast het vliegveld is er bijvoorbeeld ook veel aandacht geschonken aan het wegennetwerk, het transport van goederen zal hierdoor vereenvoudigt worden.

WK goed voor Zuid Afrikaans voetbal

Uiteindelijk draait het ons natuurlijk vooral om de investeringen op sportief gebied. Zuid-Afrika heeft maar liefst tien stadions gebouwd of gerenoveerd. In deze gelikte voetbaltempels zullen de 64 wedstrijden deze zomer voorzien worden van een geweldige ambiance. De baas het van organisatiecomité is dan ook zeer tevreden met het eindresultaat.

Hij stelt dat de investeringen die zijn gedaan (tevens twee miljard) in de stadions het Zuid-Afrikaanse voetbal naar een hoger niveau zal gaan tillen. Nu het land beschikt over tien hoogwaardige stadions zullen er meer en meer fans worden aangetrokken door de verschillende ploegen. Het algehele voetbal in het land zal hierdoor een flinke impuls krijgen.

Voorbereidingen niet vlekkeloos

Er gingen lange tijd geruchten dat de FIFA er over zou twijfelen om het WK te verplaatsen naar een ander land. De voorbereidingen verliepen niet altijd even vlekkeloos en het zou het WK serieus in gevaar gaan brengen.

Zoals we nu kunnen zien is dit absoluut niet het geval geweest. De FIFA stelt dan ook dat er nooit een moment is getwijfeld aan de kwaliteiten van de Zuid-Afrikanen, het WK zal daar plaats gaan vinden en dit heeft nooit ter discussie gestaan.

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bwin

   – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in